Human HealthCare

Human HealthCare

Contact

Human HealthCare
Brinklaan 11*
8181 EA Heerde

* in de witte unit aan de achterzijde van het gezondheidscentrum

Telefoon: (085) 303 52 38
E-mail: btoc@human-healthcare.nl
Website: www.human-healthcare.nl

Human HealthCare

Sinds 2005 streeft Human HealthCare naar het deskundig aanmeten en leveren van compressiehulpmiddelen. Goede en kwalitatieve zorg staat bij ons centraal. Wij zijn specialisten met jarenlange ervaring en vinden het belangrijk dat u een compressieproduct krijgt die past bij uw problemen en omstandigheden.

Therapeutische Elastische Steunkousen (TEK)
Human HealthCare medewerkster Janique

Human HealthCare medewerkster Janique

Therapeutische elastische steunkousen, ook wel bekend als compressiekousen zijn compressiehulpmiddelen die vaak worden ingezet bij verschillende medische aandoeningen. Denk hierbij aan:

  • CVI Widmer van I tot IV met (al dan niet genezen) ulcus
  • Trombose
  • Lymfoedeem in arm of been
  • Lipoedeem

Ook na operaties of bij langdurig staan kunnen compressiekousen verlichting bieden.

Werking van TEK

Door therapeutische elastische kousen te dragen, wordt de druk verhoogd waardoor het bloed niet terug kan stromen. De compressie stimuleert de bloedcirculatie, voorziet onderbenen van voeding en zuurstof en helpt vocht af te voeren. Welke kousen u precies nodig heeft, hangt af van de druk en de weerstand van de therapeutische elastische kous.
De weerstand van een kous, ook wel stiffness genoemd, is de mate waarin een kous vervorming tegen gaat en het oedeem onder controle houdt. Vlakbreikousen hebben een hogere weerstand coëfficiënt dan rondbreikousen.

Vergoeding TEK

Therapeutische elastische kousen vallen onder de basisverzekering en worden dus vergoed. Wat belangrijk is om te weten dat de kousen vallen onder het verplichte eigen risico van de basisverzekering.

Aan – en uittrekhulpmiddelen vallen eveneens onder de basisverzekering en worden vergoedt, mits op de juiste manier aangevraagd met bijbehorende indicatie. Dit is bij iedere zorgverzekeraar verschillend. Check uw polis voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Overige compressiemiddelen

Naast therapeutische steunkousen kunt u ook terecht bij ons voor het aanmeten van klittenbandsystemen (diverse merken klittenbandsystemen) en nachtcompressie, compressiekleding zoals thoraxbandages of compressiebroeken maar ook pads en hoofd/hals bandages.

Human HealthCare denkt mee met de patiënt tot de grote diversiteit in compressievormen en mogelijkheden.

Wij bevinden ons in de witte unit aan de achterzijde van het gezondheidscentrum. Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken op telefoonnummer (085) 303 52 38 of via btoc@human-healthcare.nl. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar onze website www.human-healthcare.nl.

Voor meer informatie verwijzen wij graag naar onze website: www.human-healthcare.nl

Top