‘Door FysioSport blijf ik fit.’

‘Ik doe eenmaal in de week aan FysioSport. Dat doe ik al twaalf jaar. Ik heb daar veel baat bij. Ik voel me fitter en sterker, heb meer kracht. Als ik een paar keer niet ben geweest dan merk ik dat direct.’

Ans Beekhuis met fysiotherapeut Lars van IJzendoorn.

Ans Beekhuis-de Jong uit Heerde doet aan FysioSport bij Fysiotherapeutisch Centrum Heerde. Ze sport onder begeleiding van fysiotherapeut Lars van IJzendoorn in een van de FysioSport-groepen. ‘En hoewel we samen sporten, volgt iedereen een speciaal voor hem of haar gemaakt trainingsschema. Iedereen traint op zijn eigen niveau. Dat vind ik zo fijn aan het sporten bij Fysiotherapeutisch Centrum Heerde. Niets moet hier.’

Zelf traint ze vooral de armen, bovenbenen, buik en de rug. ‘Ik doe dat op cardio- en fitnessapparaten maar ook met grondoefeningen op een matje onder leiding van Lars. Hij let op dat iedereen de oefeningen op de juiste manier uitvoert en geeft tips en aanwijzingen. Dat voorkomt blessures. En als je een keer wat voelt, ik had laatst wat last van de knie, dan kijkt hij er even naar en houdt hij er rekening mee in mijn programma.’ Ze vindt zijn begeleiding sowieso super. ‘Hij blijft in de ruimte waarin we sporten. Hij loopt niet weg. Als je hem nodig hebt dan is hij er. Daar voel ik me veilig bij.’

Een andere reden waarom ze al zo lang aan FysioSport doet is de gezelligheid. ‘Sporten in een groep vind ik gezellig en ontspannen. We hebben een leuke groep van ongeveer twaalf mannen en vrouwen. De jongste zal vijftig zijn, de oudste tachtig. Tijdens een les is er voor wie dat wil een korte pauze. We drinken dan in een kring koffie of thee en delen samen lief en leed. En een á tweemaal per jaar gaan we uiteten bij De Spikke of de Postkamer. Wie zin heeft gaat mee.’

Fysiotherapeutisch Centrum Heerde heeft meerdere FysioSport-groepen waaronder groepen voor 65-plussers. De deelnemers werken in groepsverband maar met een eigen, individueel schema aan het onderhouden en verbeteren van hun kracht en conditie. FysioSport is geschikt voor mensen met gezondheidsproblemen die plezierig en verantwoord willen sporten. Ook voor mensen met specifieke doelen zoals afvallen of het versterken van bepaalde spiergroepen is FysioSport een aanrader. Evenals voor revaliderende sporters en mensen die jaren niets aan sport hebben gedaan. Wilt u weten of FysioSport iets voor u is? Kijk op www.fysioheerde.nl of bel of mail ons. Onder kantooruren kunt u ons bereiken op telefoonnummer (0578) 69 63 63. Ons e-mailadres is info@fysioheerde.nl.

Top