Goed bezorgd, graag gedaan! De bezorgservice van Apotheek Heerde

U heeft ze vast weleens zien rijden: de lichtgrijze caddys van de bezorgservice van Apotheek Heerde waarmee medicijnen gratis thuis bezorgd worden bij cliënten die slecht ter been zijn. Vanwege de uitbraak van het coronavirus is de bezorgservice flink uitgebreid. Er worden aanzienlijk meer medicijnen bij mensen thuis bezorgd. Bijvoorbeeld bij kwetsbare ouderen die beter niet buiten kunnen komen nu het virus rondwaart. En bij mensen die in thuisisolatie zitten vanwege een (mogelijke) coronabesmetting.

Apotheker Ruud Timmerman: ‘Het is logisch dat deze cliënten niet naar de apotheek komen. Daarom komen wij bij hen. Maar er is nog een reden waarom we vaker medicijnen thuis bezorgen. We hebben liever niet dat er meer dan 7 mensen tegelijk in onze wachtruimte wachten. Ook in de apotheek geldt immers de 1,5 meter afstand regel. Tussen cliënten onderling én tussen cliënten en medewerkers.’

Om de toegenomen bezorgdrukte in goede banen te leiden beschikt de Heerder apotheek tijdelijk over twee extra bezorgauto’s. Timmerman: ‘Deze zijn gratis beschikbaar gesteld door Garage Van Lohuizen uit Heerde die onder meer op deze manier mensen helpt die last hebben van het coronavirus. Heel sympathiek!’ Een andere partij die hulp biedt is Fysiotherapeutisch Centrum Heerde. ‘Dagelijks helpen twee fysiotherapeuten onze vaste bezorgers. Daar zijn we heel blij mee. Naast dat we de hulp goed kunnen gebruiken is het prettig voor cliënten. Zij kennen de fysiotherapeuten veelal van gezicht en dat is toch anders dan dat er ineens een onbekende aanbelt.’ Fysiotherapeute Naomi Kuijpers beaamt dat. ‘Ik zie regelmatig mensen die ik ook in onze praktijk tegenkom. Leuk is dat.’ Het bezorgen doet ze graag. ‘In deze tijd moet je elkaar helpen. Samen staan we sterk tegen het coronavirus.’    

Cliënten die niet in de risicogroepen vallen en die liever niet in de apotheek komen, kunnen hun medicijnen afhalen uit de medicijn-afhaalkluis in de buitenmuur van de apotheek. Dat kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. Meer informatie hierover staat op de website van apotheek Heerde.

Top