Onbezorgd medicijnen halen in coronatijd

‘Ik haal mijn medicijnen hier uit de muur. En dat bevalt me prima. Ik ben niet gebonden aan de openingstijden van de apotheek en kan de medicijnen ophalen wanneer het mij uitkomt. 24 uur per dag en 7 dagen per week, zonder wachttijden. Handig toch! Vooral nu vind ik het fijn dat deze mogelijkheid er is. Vanwege het coronavirus blijf ik het liefst op ruime afstand van iedereen en mijd ik zoveel als mogelijk plekken waar veel mensen komen. In de apotheek is het momenteel drukker dan gebruikelijk. Daarom ben ik blij dat ik zonder zorgen hier mijn medicijnen af kan halen.’

Jaap Roeters is een van de Heerdernaren die in deze bijzondere tijd de medicijn-uitgifteautomaat van Apotheek Heerde ‘ontdekt’ hebben. ‘Ik kan het echt iedereen aanraden. Het is handig en veilig. Hoe het werkt? Als mijn medicijnen klaar liggen, stuurt de apotheek mij een mailtje met een persoonlijke afhaalcode. Deze code voer ik in op het scherm naast de kluis samen met mijn geboortedag en -maand. Vervolgens gaat er een vakje open waarin mijn medicijnen liggen. Het is zo gepiept. Een kind kan de was doen! Ook aan het scherm wordt gedacht. Dat maken ze geregeld schoon.’

Wilt u meer weten over de gratis 24-uurs afhaalservice van Apotheek Heerde en de ServiLocker zoals de medicatie-afhaalkluis officieel heet? Klik dan hier of stuur een e-mail naar info@apotheekheerde.nl voor de flyer. Op zowel de websitepagina als in de flyer staat een aanmeldformulier.

Gebruikt u de medicijnen voor het eerst? Dan moet u deze de eerste keer afhalen aan de balie in de apotheek. Bij het eerste gebruik van medicijnen is de apotheek namelijk verplicht om uitleg te geven over het gebruik van de medicijnen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van extra informatie die u beslist moet weten. Een eventuele tweede bestelling wordt vervolgens in de medicatie-afhaalkluis geplaatst. Deze bevindt zich in de buitenmuur van de apotheek, links naast de hoofdingang van Gezondheidscentrum Heerde.

Top