Voet- en loopanalyse bij Heerder fysiotherapeuten

Fysiotherapeutisch Centrum Heerde heeft zich vorige maand aangesloten bij het VSO-netwerk. Hierdoor is het aanbod uitgebreid met voet- en loopanalyses en, mocht dat nodig zijn, kwalitatief hoogwaardige (sport)steunzolen.

De praktijk die bekend staat om haar multidisciplinaire aanpak van problemen aan het houding- en bewegingsapparaat, heeft een groot aantal therapieën in huis voor het verhelpen van klachten. Indien nodig vullen de verschillende behandelmethoden elkaar aan en versterken ze elkaar. Met mooie resultaten als gevolg.

Fysiotherapeut Lars van IJzendoorn

Fysiotherapeut Lars van IJzendoorn: “Door het bewegingsgedrag van voeten-benen-romp te analyseren en te kijken naar de manier waarop iemand beweegt, kunnen we de oorzaak van veel problemen aan het houdings- en bewegingsapparaat achterhalen. We doen onder meer een beweeglijkheidstest van belangrijke gewrichten, een dynamische digitale drukmeting en we filmen de loopstijl. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een afwijking in de stand van de voeten of in het afwikkelpatroon. Zelfs kleine afwijkingen kunnen serieuze blessures veroorzaken. Of klachten in stand houden. Zoals lage rugpijn of continu een pijnlijke enkel hebben. Met de juiste schoen en/of ondersteuning zijn deze klachten vaak te verhelpen. Het werkt echter ook preventief. De kans op blessures en klachten wordt aanzienlijk kleiner bij het gebruik van schoenen en steunzolen die passen bij iemand individuele wensen. Bovendien helpt het om (sport)prestaties te optimaliseren, ongeacht de sport en het sportniveau. Iedereen die sportschoenen gebruikt heeft baat bij de juiste ondersteuning. Niet alleen hardlopers maar bijvoorbeeld ook fietsers, tennissers en voetballers. Zo heeft een collega uit het VSO-netwerk de gehele AJAX-selectie gezien en geholpen.”

Heeft u belangstelling voor een voet- en loopanalyse of wilt u weten of de specialisten van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde iets voor u kunnen betekenen? Maak gebruik van ons gratis online spreekuur. Samen met een ervaren fysiotherapeut neemt u uw klachten door en bespreekt u welke aanpak voor u geschikt is. Ook vertellen we u graag wat u eventueel thuis kunt doen om de klachten te beperken of te verhelpen. Meer weten? Kijk op www.fysioheerde.nl of bel ons. Op werkdagen zijn we telefonisch te bereiken op telefoonnummer (0578) 696363. E-mailen kan ook: info@fysioheerde.nl. Fysiotherapeutisch Centrum Heerde is normaal geopend voor individuele behandelingen en werkt volgens de laatste richtlijnen van het RIVM.

Top