“Blij dat ik weer mag!”

De FysioSport- en beweeggroepen van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde zijn weer gestart, na vijf maanden stilgelegen te hebben tijdens de laatste coronalockdown. Een van de sporters die aan de slag is gegaan, is Toos van de Mars. “Ik ben blij dat ik weer mag. Ik heb het zo gemist!”

Toos van de Mars

Toos (73) doet sinds 2019 aan FysioSport. “Ik wil graag zo lang mogelijk gezond en fit blijven, en een beetje afvallen.” Tweemaal in de week volgt ze onder begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten een persoonlijk trainingsschema met oefeningen die de spieren versterken en de conditie en lenigheid verbeteren. “We maken gebruik van gewichten en cardio- en fitnessapparaten maar doen ook grondoefeningen op een matje. Ik heb er veel baat bij. Tijdens de coronastop zijn mijn spieren een stuk stijver geworden hoewel ik trouw de oefeningen deed uit de beweegfolder die het gezondheidscentrum maandelijks uitbracht. Maar dat is toch anders dan samen trainen in een groep waar je je aan elkaar optrekt. We zijn nu ruim twee weken bezig en ik merk dat ik alweer fitter en leniger wordt. Fijn is dat.”

Je volgt een persoonlijk trainingsschema én traint in een groep? “Ja, gemiddeld zijn we met een groep van tien personen. We hebben allemaal ons eigen schema, iedereen traint op zijn of haar eigen niveau. Dat maakt FysioSport ook zo prettig en laagdrempelig. Iedereen kan mee doen. En het is altijd gezellig, we kunnen goed met elkaar. Tijdens de lockdown hielden we telefonisch contact. Ik hoop dat ik hier nog lang mag komen.” Lachend: “Vroeger heb ik nooit gesport. Nu kan ik niet meer zonder. Het gaat voor alles. Nou ja, bijna alles dan. De kinderen gaan natuurlijk voor.”

Een andere reden waarom ze destijds voor FysioSport koos, was de begeleiding. “Niets is ze teveel. Je krijgt altijd goede uitleg en ze letten goed op of je de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Dat voorkomt blessures. Ik kan het iedereen aanraden. Blijf niet thuis zitten maar kom in beweging.”

Fysiotherapeutisch Centrum Heerde heeft meerdere FysioSport-groepen waaronder groepen voor 65-plussers. Deelnemers sporten in groepsverband met een eigen, individueel schema. FysioSport is geschikt voor mensen met gezondheidsproblemen die plezierig en verantwoord willen sporten maar ook mensen met specifieke doelen zoals afvallen en het versterken van bepaalde spiergroepen zijn van harte welkom. Evenals revaliderende en beginnende sporters die op een verantwoorde manier aan hun gezondheid en fitheid willen werken. Wilt u meer weten over FysioSport? Kijk op www.fysioheerde.nl of bel op werkdagen naar telefoonnummer (0578) 69 63 63 of stuur een e-mail naar info@fysioheerde.nl.

Top