Pleisters, verbandmiddelen en trainingen voor Scouting Buys Ballot

Apotheek Heerde is ook de komende jaren sponsor van Scouting Buys Ballot. Bestuurslid Sam van Walderveen en apotheker Ruud Timmerman plaatsten vorige week hun handtekeningen onder een driejarige verbintenis.

Links Sam van Walderveen van Scouting Buys Ballot en rechts Ruud Timmerman van Apotheek Heerde.

Van Walderveen is blij met de voortzetting van de sponsoring. “Dat doet Apotheek Heerde al sinds 2013. Voor ons betekent het dat de komende jaren onze verbandtrommels weer worden aangevuld met kwalitatief hoogwaardige pleisters en verbandmiddelen. Daarnaast en dat is nieuw, kunnen in het voorjaar op kosten van de apotheek vier van onze leden/vrijwilligers een reanimatie- & AED training volgen. Hoe mooi is dat!”

Timmerman: “Als apotheek sponsoren we al jaren de verbandtrommels van een aantal verenigingen en stichtingen in Heerde, Veessen en Vorchten. Daar komen vanaf nu reanimatie- & AED trainingen bij. Op die manier proberen we Heerde en omgeving nog veiliger te maken. Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten immers cruciaal. De overlevingskans is het grootst als binnen die tijd iemand reanimeert en een AED aansluit. We willen het aantal mensen in deze omgeving die dat kunnen, vergroten. Vandaar deze toevoeging aan onze sponsorafspraken. De trainingen worden gegeven door EHBO-vereniging Heerde, een prachtige club waar wij hoofdsponsor van zijn.”

Van Walderveen: “Veiligheid heeft bij ons grote prioriteit. We hebben een speciaal iemand binnen de vereniging die zorgt dat de lokalen en materialen altijd tiptop in orde zijn. En in de programma’s voor kinderen besteden we aandacht aan EHBO. Zodat ze al op jonge leeftijd weten wat te doen bij een ongeval.”

Top