Apotheek Heerde sponsort MFC De Verbinding

Multifunctioneel Centrum De Verbinding in Vorchten wordt ook de komende jaren gesponsord door Apotheek Heerde. Secretaris John van den Assem en apotheker Ruud Timmerman ondertekenden vorige week in het bijzijn van algemeen bestuurslid Bernard Snikkers, een nieuwe sponsorovereenkomst die die uit 2017 vervangt. 

V.l.n.r.: Ruud Timmerman, Bernard Snikkers en John van den Assem.

Van den Assem: “Door de sponsoring van de apotheek kunnen we onze verbandtrommel jaarlijks gratis aanvullen met pleisters, gaasjes en verbandmiddelen. Niet dat we veel nodig hebben maar we houden de verbandtrommel in het centrum graag up-to-date. Dergelijk materialen hebben ook een houdbaarheidsdatum. In geval van een calamiteiten wil je niet misgrijpen.” Snikkers: “Nieuw in de sponsoring is dat vier van onze vrijwilligers een reanimatie- & AED training kunnen volgen op kosten van de apotheek. Een mooie en zinvolle aanvulling omdat het centrum een eigen AED heeft. Dit initiatief draagt daarom direct bij aan de veiligheid van alle Vochtenaren.”

Timmerman: “Als apotheek sponsoren we al jaren de verbandtrommels van een groot aantal verenigingen en stichtingen in Heerde, Veessen en Vorchten. Daar komen de komende jaren reanimatie- & AED trainingen bij. Deze worden gegeven door EHBO-vereniging Heerde, een prachtige club waar wij hoofdsponsor van zijn. Door meer mensen te scholen op het gebied van reanimatie en het gebruik van AED’s, proberen we Heerde en omgeving veiliger maken. Bij een hartstilstand is de overlevingskans het grootst als binnen de eerste zes minuten iemand reanimeert en een AED aansluit. Vandaar deze toevoeging aan onze sponsoring.”

Het multifunctioneel centrum in Vorchten is een initiatief van én voor Vorchtenaren. Het is bedoeld om de leefbaarheid in Vorchten te stimuleren en de sociale cohesie binnen het dorp te bevorderen. Vorchten heeft bijna 200 inwoners en kenmerkt zich door een zeer hechte sociale dorpskern.

Top