“Ik heb een goede keuze gemaakt.”

Monique kreeg op 9 februari een totale heupprothese. Haar linker heupgewricht werd vervangen door een kunstheup. Na een nachtje ziekenhuis mocht ze naar huis en startte ze met revalideren onder begeleiding van fysiotherapeute Suzanne Nagelhout van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde. “Ze geeft me tips en let op dat ik de oefeningen op de juiste wijze uitvoer.” Het geeft haar een gerust en vertrouwd gevoel.

Monique en Suzanne Nagelhout

“Het is fijn dat een specialist in bewegen me helpt en ondersteunt bij het revalideren. De oefeningen die ik moet doen, legt ze uit en doet ze voor. Ik kan ook altijd bij haar terecht met vragen.” Aan haar revalidatie heeft ze volgens eigen zeggen een dagtaak. “Het is intensief maar ik ben super gemotiveerd. Voor de operatie heb ik een hometrainer gekocht waar ik twee keer per dag op fiets. Daarnaast wandel ik veel, nu nog met behulp van krukken, en doe ik dagelijks een hele reeks oefeningen. Daarnaast train ik in de oefenzaal van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde om mijn spierkracht terug te krijgen. Nu nog lichtjes maar na verloop van tijd zwaarder. Ik moet namelijk oppassen dat door een verkeerde beweging of een te zware belasting complicaties optreden. Daarom ben ik blij dat Suzanne op me let en me op gezette tijden afremt.”

Monique heeft lang uitgekeken naar de operatie. “Ik heb meer dan 20 jaar pijn gehad aan mijn heup. Soms zo erg dat ik moeilijk uit de auto kon stappen. En bij het omdraaien in bed moest ik zorgen dat ik beide benen tegen elkaar hield. Anders deed het te veel pijn. Ik ben door de jaren heen ook anders gaan lopen. Dat moet ik afleren. Het zal hard werken zijn en niet altijd even makkelijk. Maar ik weet waar ik het voor doe. Ik heb me goed voorbereid.”

Die voorbereiding begon ruim voor de operatie. “Ik ga al jaren naar de sportschool om onder meer de spieren van de heup sterker te krijgen.” Ook haar keuze voor het Isala ziekenhuis was een bewuste. Net als voor een fysiotherapeut van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde. “De orthopedisch chirurgen van Isala werken nauw samen met een select aantal fysiotherapiepraktijken, waaronder Fysiotherapeutisch Centrum Heerde. Zij hebben intensief contact met elkaar en afstemming over de behandeling direct na de operatie en over vervolgcontroles. Dat begint al voor de operatie. Suzanne bracht het niveau van mijn heup in kaart en koppelde dat terug naar de chirurg die mij ging opereren. Zo wist deze precies hoe mijn heup en spieren eraan toe waren.” Tevreden: “Ik heb een goede keuze gemaakt en ben hier in goede handen.”

Wilt u weten wat de specialisten van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde voor u kunnen betekenen? Bel voor een vrijblijvende afspraak naar telefoonnummer (0578) 69 63 63 of stuur een e-mail naar info@fysioheerde.nl. Meer informatie over de fysiopraktijk in Heerde is te vinden op www.fysioheerde.nl.

Top