Apotheek Heerde continueert sponsoring HLTC

Apotheker Ruud Timmerman sponsort ook de komende seizoenen de Heerder Lawn Tennis Club (HLTC) met pleisters en verbandmaterialen. Daarnaast kunnen acht leden op kosten van de apotheek een reanimatie- & AED training volgen bij EHBO-vereniging Heerde.

Links Bert Muntinga van HLTC en rechts Ruud Timmerman van Apotheek Heerde.

Voorzitter van de sponsorcommissie Bert Muntinga is blij met de sponsoring. “Apotheek Heerde vult onze verbandtrommel al vanaf 2013 jaarlijks aan. Zo blijft die up-to-date en grijpen we bij ongevallen niet mis.” De verbandtrommel, bij aanvang van de sponsoring geschonken door de Heerder apotheker, hangt op een duidelijk zichtbare plek in de aankomsthal. Muntinga: “De gezondheid en veiligheid van onze leden staat voorop. We vinden het belangrijk dat iedereen in geval van nood snel bij de verbandtrommel kan, net als bij de AED. Een paar jaar geleden heeft dat laatste iemand hier nog het leven gered.”

Voor Timmerman was de voortzetting van de sponsoring bijna vanzelfsprekend. “Ik tennis graag en zit in het bestuur van HLTC. Daarbij sponsort de apotheek al jaren de inhoud van de verbandtrommels van een groot aantal verenigingen en stichtingen in Heerde, Veessen en Vorchten. Dit jaar zijn daar reanimatie- & AED trainingen bijgekomen. De kans om een hartstilstand te overleven is namelijk het grootst als binnen de eerste zes minuten iemand reanimeert en een AED aansluit. Daarom hebben we deze trainingen toegevoegd aan ons sponsorpakket. Door het aantal mensen te vergroten die kunnen reanimeren en weten hoe ze een AED moeten aansluiten, maken we Heerde en omgeving veiliger.” 

Top