Betere diagnose met een echograaf

“Als je pijn voelt bij het bewegen, kun je jezelf een hoop ellende besparen door tijdig naar de fysiotherapeut te gaan. Doorlopen met pijnklachten verergert het probleem en leidt tot een langer herstel. Ik ben blij dat ik direct een afspraak heb gemaakt bij Fysiotherapeutisch Centrum Heerde. Twee behandelingen en ik was van mijn pijn af.”

Ezechiël Kruijer op de bank bij fysiotherapeut Michel van Beek. 

Aan het woord is Ezechiël Kruijer uit Heerde. Hij is, zoals hij zelf zegt, een relatief fanatieke sporter. “Ik vind het leuk en voel me er fitter bij. Het doet me ontspannen.” Van oorsprong is hij fietser. “Ik heb op dat gebied van alles gedaan. Van baanwielrennen tot op de weg, en van veldrijden tot mountainbiken.” Zeven jaar geleden hing hij zijn fietsen aan de wilgen en ging hij hardlopen. “Dat kost minder tijd. In het begin was het wel wennen. Ik had niet echt een hardlooplichaam en heb alle blessures gehad waar beginnende lopers mee te maken krijgen. De laatste jaren ging het goed en liep ik zonder problemen. Tot een maand geleden. Tijdens een lange duurloop voelde ik het ineens trekken in mijn rechterkuit. Toen ik na twee dagen rust weer ging lopen, had ik direct pijn.  Dat was voor mij het signaal om het te laten checken bij Fysiotherapeutisch Centrum Heerde.”

In het centrum werd hij behandeld door fysiotherapeut Michel van Beek. Kruijer: “Ik dacht zelf dat ik last had van mijn achillespees. Alles wees daarop. Maar Michel twijfelde en onderzocht me met een echograaf.” Van Beek: “Mensen kennen een echograaf vooral van het maken van zwangerschapsecho’s om de ontwikkeling en gezondheid van een ongeboren kind in de gaten te houden. Je kunt het apparaat echter ook gebruiken voor het bekijken van afwijkingen aan spieren, pezen en slijmbeurzen. Zo zag ik bij Ezechiël dat de slijmbeurs tussen zijn hielbeen en zijn achillespees ontstoken was. Dat veroorzaakte de pijn en niet zijn achillespees. Als je dat eenmaal weet, kun je effectiever behandelen en is de klacht sneller verholpen.”

Kruijer knikkend: “Bij mij was dat al na twee behandelingen, naast de rek- en strekoefeningen die ik van Michel kreeg om thuis te doen. Inmiddels loop ik zonder pijn alweer 11 kilometer hard.” Van Beek: “Het maken van een echo is indien nodig onderdeel van het onderzoek dat wij verrichten. Er worden geen extra kosten voor in rekening gebracht.”

Nieuwsgierig naar wat de specialisten van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde voor u kunnen betekenen? Kijk op www.fysioheerde.nl. Of bel op werkdagen naar telefoonnummer (0578) 69 63 63 of stuur een e-mail naar info@fysioheerde.nl. Iedere maandag van 18.00 tot 19.00 uur houdt Fysiotherapeutisch Centrum Heerde een gratis inloopspreekuur voor mensen die klachten hebben aan het houdings- en bewegingsapparaat. Een van onze specialisten bekijkt uw klacht en geeft u vrijblijvend advies wat u het beste kunt doen.

Top