Pegasus en Apotheek Heerde tekenen nieuwe sponsorovereenkomst

Interim-voorzitter Jaap Roeters van gymnastiekvereniging Pegasus en Ruud Timmerman van Apotheek Heerde hebben vorige week een nieuwe sponsorovereenkomst ondertekend die beide organisaties tot en met 2024 aan elkaar verbindt. Zij continueren daarmee hun samenwerking die in 2014 startte.

Pegasus-voorzitter Jaap Roeters en apotheker Ruud Timmerman

Een van de afspraken is dat de Heerder apotheker jaarlijks de verbandtrommels van Pegasus aanvult met pleisters en verbandmiddelen zodat deze up-to-date blijven en leden in geval van een ongeval niet misgrijpen. Een andere afspraak is dat vier leden en/of vrijwilligers van Pegasus dit jaar op kosten van de apotheek een reanimatie- & AED training kunnen volgen bij EHBO-vereniging Heerde.

Timmerman: “We sponsoren al jaren de verbandtrommels van een groot aantal verenigingen en stichtingen in Heerde, Veessen en Vorchten. Aan ons sponsorpakket hebben we vorig jaar reanimatie- & AED trainingen toegevoegd.  Zo komen er meer mensen die kunnen reanimeren en die weten hoe een AED werkt. Dat is van groot belang. Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten namelijk cruciaal. Als iemand binnen die tijd gereanimeerd wordt, al dan niet met behulp van een AED, is de overlevingskans het grootst. Vandaar deze toevoeging aan onze sponsoring. Samen maken we Heerde en omgeving een stukje veiliger.”

Roeters is blij met de ondersteuning. “Als club willen we dit soort zaken tiptop op orde hebben. Apotheek Heerde helpt ons daarbij. En het mooie is dat de verbandmiddelen niet alleen ten goede komen aan onze eigen leden. Collega-turnverenigingen die gebruik maken van onze prachtige turnaccommodatie in de Burgemeester Faberhal, weten de verbandtrommel als dat nodig ook is te vinden.” 

Pegasus is in 2002 ontstaan uit een fusie tussen de Christelijke gymnastiekvereniging Excelsior en de Algemene gymnastiekvereniging Heerde. Anno 2022 is het een bloeiende en brede vereniging die beschikt over een permanent ingerichte turnhal en turnsters die actief zijn in de 2e en 3e divisie van de nationale turncompetitie. Roeters: “Of je nu jong bent of oud, je kunt bij ons op je eigen niveau, veilig en met plezier sporten. Ons aanbod bestaat uit turnen, trampolinespringen, ouder- en kind gymnastiek, kidsdance, steps, conditiegym en freerunning.” Binnen de club loopt niet álles van een leien dakje. “Ook onze bloeiende vereniging heeft helaas te maken met een tekort aan vrijwilligers en bestuursleden. Zo zijn er bestuursleden die al heel lang willen stoppen maar dit nog niet doen vanwege de continuïteit van de vereniging. Daarom zoeken we ook mensen van buiten Pegasus die iets voor de club willen betekenen.” Voor meer informatie hierover kunt u een e-mail sturen naar jaaproetersturn@gmail.com. Op www.pegasusheerde.nl is meer informatie te vinden over Pegasus.

Top