“Help de huisdokter verzuipt!” Huisartspraktijk op 1 juli gesloten

Vrijdag 1 juli 2022 is er een landelijk actiedag in de huisartsenzorg om politieke aandacht te krijgen voor de overweldigende druk in de huisartsenzorg. De actiedag is de afsluiting van een actieweek, waarin de huisartsen hun zorgen met de politiek en u willen delen. 

Het loopt op veel fronten vast in de zorg en de huisarts kan steeds vaker de patiënt niet of onvoldoende verder helpen. Lange wachtlijsten voor verwijzing naar de specialist, lange wachttijden in de GGZ-zorg, weinig opnamemogelijkheden voor kwetsbare ouderen zijn een paar voorbeelden. 

Daarnaast zijn er nog steeds veel oneigenlijke administratieve lasten, zien we toenemende problemen met praktijkopvolging waardoor er steeds meer mensen geen huisarts hebben en staan de huisartsenposten onder druk door de sterk toegenomen zorgvraag. 

Wij willen zorg kunnen blijven geven dichtbij de mensen, de vertrouwde persoon blijven die u kent met voldoende tijd en aandacht. 

De huisartsen in Heerde zijn solidair aan deze actiedag en zullen, zoals veel andere huisartspraktijken, deze dag gesloten zijn. ‘s Middags is er een manifestatie op het Malieveld in Den Haag. Dit betekent dat vrijdag 1 juli 2022 de huisartspraktijken in Heerde gesloten zijn en alleen voor spoedzorg de huisartsenpost in Zwolle dienst doet ( 0900 – 333 6 333).

Top