SEH en Apotheek Heerde verlengen sponsorcontract

Apotheek Heerde sponsort ook de komende jaren de EHBO-koffers van voetbalvereniging SEH uit Heerde met pleisters en verbandmiddelen. Daarnaast volgen acht vrijwilligers dit jaar op kosten van de apotheek een reanimatie- & AED training bij EHBO-vereniging Heerde.

Apotheker Ruud Timmerman: “Het idee hierachter is dat meer mensen ervaring krijgen en vertrouwd raken met reanimeren en het bedienen van een AED. Bij een hartstilstand zijn immers de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand binnen die tijd gereanimeerd wordt, al dan niet met behulp van een AED, is de overlevingskans het grootst. Door deze training aan te bieden aan de clubs en verenigingen die we sponsoren, maken we de omgeving een stukje veiliger.”

SEH-sponsorcommissielid Han Dezijn is blij met de ondersteuning door de Heerder apotheker. “Veilig, sportief en gezond sporten zijn bij onze voetbalvereniging belangrijk aandachtspunten. Binnen de club is een speciale EHBO-commissie aangesteld die gaat over de organisatie van eerste hulp bij ongevallen op onze sportvelden. En we hebben sportmasseurs die zijn opgeleid door het Nederlands Genootschap voor Sportmasseurs. Zij scholen zich periodiek bij en zijn elke dinsdag- en donderdagavond én op zaterdagen bereikbaar voor advies en blessurebehandeling.” 

Na ondertekening van de alweer derde sponsorverbintenis tussen Apotheek Heerde en SEH, ontving apotheker Ruud Timmerman (links op de foto) van Han Dezijn als bedankje een lekkere fles wijn.

Top