Pleisters voor judoka’s Bijsterbosch

De judoka’s van Judoteam Bijsterbosch krijgen ook de komende jaren pleisters en verbandmiddelen van Apotheek Heerde. Hoofdtrainer en naamgever van het judoteam Gerrit Bijsterbosch en apotheker Ruud Timmerman ondertekenden vorige week een nieuwe driejarige verbintenis.

v.l.n.r. Gerrit Bijsterbosch en Ruud Timmerman

Bijsterbosch is blij met de ondersteuning. “Naast de jaarlijkse aanvulling van onze verbandtrommels mogen dit jaar drie trainers en/of begeleiders op kosten van de apotheek een reanimatie- & AED training volgen bij EHBO-vereniging Heerde. Een mooie aanvulling op onze eigen EHBO-trainingen!” Timmerman: “Het idee hierachter is dat hoe meer mensen ervaring krijgen met reanimeren en het bedienen van een AED, hoe veiliger onze omgeving wordt. Bij een hartstilstand zijn immers de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand binnen die tijd gereanimeerd wordt, al dan niet met behulp van een AED, is de overlevingskans het grootst. Daarom doen we dit aanbod bij vernieuwing van het sponsorcontract aan alle verenigingen die we in Heerde, Veessen en Vorchten sponsoren.”

Judoteam Bijsterbosch geeft trainingen aan iedereen die lekker wil judoën, van beginners tot atleten die op het hoogste niveau willen sporten. Het team is succesvol in de hoofdklasse van het wedstrijdjudo en een groot aantal leden is in het bezit van Nederlandse en Europese titels. Voor kinderen vanaf vier jaar zijn er speciale kennismakingscursussen van tien lessen. Deze worden gegeven in Epe, Hattem, Heerde, Vaassen en Wezep. De kosten van een kennismakingscursus bedragen € 85. Een judopak is bij de prijs inbegrepen.

Top