Apotheek Heerde vult verbandtrommels VEVO aan

“We zijn blij dat Apotheek Heerde ook de komende seizoenen jaarlijks onze verbandtrommels aanvult met gaasjes, pleisters en verbandmiddelen.” Wim Wullink, lid van de sponsorcommissie van voetbalvereniging VEVO uit Veessen, is in zijn nopjes met de vernieuwde sponsorovereenkomst met apotheker Ruud Timmerman. Een prachtige bos bloemen, speciaal meegebracht voor de sponsor, onderstreept dat.

V.l.n.r. Ruud Timmerman, Wim Wullink en Harmen Overmeen.
V.l.n.r. Ruud Timmerman, Wim Wullink en Harmen Overmeen.

“We zijn gelukkig geen grootverbruiker van verbandmaterialen. Maar met de hulp van Apotheek Heerde weten we ons wel verzekerd van kwalitatief hoogwaardige producten mochten we die onverhoopt nodig hebben.” Kantinebeheerder Harmen Overmeen, die verantwoordelijk is voor EHBO gerelateerde zaken binnen VEVO, beaamt dit. “In geval van nood wil je niet misgrijpen of erachter komen dat producten over de datum zijn.”

Veiligheid van de leden en de bezoekers van het sportpark aan de Veesser Enkweg staat bij VEVO hoog op de agenda. Zo hoog dat het aanbod van de Heerder apotheek om acht leden een reanimatie- & AED training te laten volgen, kan worden afgeslagen. Wullink: “In het voorjaar hebben 21 leden van VEVO al zo’n cursus gevolgd. Daar zijn we best trots op.” Overmeen: “Iedereen die dienstdoet in de kantine bij VEVO heeft de cursus gevolgd.” VEVO beschikt over een eigen AED die ook toegankelijk is voor omwonenden. Overmeen: “De AED hangt buiten in een kast, bij de entree van het sportpark. Iedereen kan erbij. Veessen is gedekt met drie AED’s in de dorpskern.”

Apotheker Timmerman hoort beide mannen met tevredenheid aan. “Voor een vereniging is een verbandkoffer die up-to-date is een absolute voorwaarde. Net als een aantal leden die kunnen reanimeren en ervaring hebben in het omgaan met een AED. Bij een hartstilstand zijn immers de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand binnen die tijd gereanimeerd wordt, is de overlevingskans het grootst. Dat organiseren is primair een taak van de vereniging zelf, maar als plaatselijke apotheek helpen we ze daar graag bij. Onze zorg gaat verder dan het geven van advies en het verstrekken van goede medicijnen. Daarom ondersteunen wij verenigingen en scholen in Heerde, Veessen en Vorchten die werk maken van gezondheid en veiligheid.”

Top