Afscheidscadeau voor de Zonnebloem

Als dank voor hun inzet voor de Jan Nienhuis Vereniging krijgen bestuursleden die stoppen een waardecheque ter waarde van € 250. Deze kunnen ze geven aan een goed doel naar eigen keuze. Een mooie gewoonte van het Heerder fonds dat als missie heeft ‘hulp bieden aan inwoners in financiële problemen en activiteiten steunen die inwoners met elkaar verbinden’.

Afscheidscadeau voor de Zonnebloem
Ruud Timmerman (met boeket zonnebloemen) en Piet Looge

Het is deze doelstelling die destijds de doorslag geeft bij apotheker Ruud Timmerman om toe te treden tot het bestuur van de Jan Nienhuis Vereniging. “Een prachtige vereniging met een interessante geschiedenis en leuke, betrokken bestuursleden. Jaarlijks helpen we tientallen personen, verenigingen en stichtingen in de gemeente Heerde. Ik vind het echt een voorrecht dat ik daar onderdeel van heb mogen uitmaken.” Timmerman stopt met ingang van het nieuwe jaar namelijk als bestuurslid. “Ik ben gevraagd als secretaris van tennisvereniging HLTC, de club waar ik zelf ook tennis. Het is echter ook tijd dat ik stop en dat iemand anders het stokje overneemt. Ik heb dit ruim 10 jaar gedaan. Nieuw bloed is goed, ook voor de Jan Nienhuis Vereniging.”

Mooie herinneringen bewaart Timmerman vooral aan de aanvragen van particulieren bij het fonds. “Dan kun je echt wat betekenen voor iemand in nood.” Voorbeelden wil hij niet noemen omdat deze te herleiden zijn naar personen. Minder leuk vindt hij het moeten afwijzen van aanvragen. “Helaas hoort dat er ook bij. We beoordelen ingediende aanvragen echter altijd heel zorgvuldig en gaan nooit over één nacht ijs.”

Over de bestemming van zijn ‘afscheidscadeau’ hoefde Timmerman niet lang na te denken: de gemeentelijke afdeling van Vereniging De Zonnebloem. “Deze club zet alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Voor de coronaperiode mocht ik jaarlijks een activiteit van de Zonnebloem bijwonen. Samen met enkele collega’s hielpen wij dan met de bediening. Wat me vooral bijgebleven is dat de vrijwilligers van de Zonnebloem altijd in oplossingen denken. Samen maken ze heel veel mogelijk.”

Voorzitter Piet Looge van de Vereniging De Zonnebloem, afdeling Heerde e.o. is blij met de cheque en de waardering die daaruit spreekt. “Dat geld gaan we gebruiken voor een leuke activiteit.” De afdeling Heerde telt circa 40 vrijwilligers. Samen verzorgen ze huisbezoeken, activiteiten en uitjes voor circa 130 gasten. En dat blijven ze graag doen. Maar daar zijn wel mensen voor nodig. Looge: “Ook bij ons slaat de vergrijzing toe. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Belangstellenden kunnen geheel vrijblijvend meelopen om te kijken of het vrijwilliger zijn bij de Zonnebloem iets voor hen is. Ook jongeren zijn van harte welkom, graag zelfs! Voor meer informatie kunnen ze een e-mail sturen naar pd.looge@planet.nl.”

Top