Kozakkenveer en Apotheek Heerde continueren samenwerking

Het voetveer tussen Veessen en Fortmond wordt ook de komende jaren door Apotheek Heerde van pleisters, gaasjes en verbandmiddelen voorzien. Voorzitter Leo Veldstra en apotheker Ruud Timmerman plaatsten vorige week hun handtekening onder een nieuwe sponsorovereenkomst die beide partijen tot en met 2026 aan elkaar verbindt.

V.l.n.r. Leo Veldstra en apotheker Ruud Timmerman op de kotter.

Veldstra: “We hebben afgesproken dat de apotheek de inhoud van de EHBO-koffer aan boord van onze kotter jaarlijks tot een afgesproken bedrag aanvult. Niet dat we die koffer vaak openen. Zo af en toe vragen vooral fietsers die we overzetten onze schippers om een pleister of een verbandje. En dan helpen we ze natuurlijk graag.” Een ander onderdeel van het sponsorcontract is dat enkele vrijwilligers van de stichting op kosten van de apotheek een reanimatie- & AED training volgen bij EHBO-vereniging Heerde.”

Timmerman: “We sponsoren al jaren de verbandtrommels van een groot aantal verenigingen en stichtingen in Heerde, Veessen en Vorchten. Sinds drie jaar hebben we reanimatie- & AED trainingen aan onze sponsoring toegevoegd. Het idee is dat er zo meer mensen komen die kunnen reanimeren en die weten hoe een AED werkt. Dat is belangrijk: bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand binnen die tijd gereanimeerd wordt, al dan niet met behulp van een AED, is de overlevingskans het grootst. Vandaar deze toevoeging aan onze sponsoring.”

Het Kozakkenveer vaart dankzij ruim 50 betrokken vrijwilligers jaarlijks tussen 1 april en 1 oktober, zeven dagen in de week tussen 9.30 uur en 17.30 uur. Een overtocht kost € 1,10 per persoon, met en zonder fiets. Kinderen onder de zes jaar mogen gratis over. Meer informatie over het veer is te vinden op www.kozakkenveer.nl.

Top