Apotheek verlengt sponsorcontract met Skeelerclub Heerde

De EHBO-koffers van Skeelerclub Heerde worden ook de komende jaren gesponsord door de Heerder apotheker Ruud Timmerman. Het is de vierde achtereenvolgende keer dat zijn apotheek en de skeelerclub een driejarige verbintenis aangaan.

Op de foto v.l.n.r. Jos Martens, Ruud Timmerman en Henriët Nijenhuis.
V.l.n.r. Jos Martens, Ruud Timmerman en Henriët Nijenhuis.

Jos Martens, lid van de sponsorcommissie van Skeelerclub Heerde, ondertekende het nieuwe contract namens zijn vereniging. “We hebben afgesproken dat de apotheek de inhoud van onze EHBO-koffers jaarlijks tot een afgesproken bedrag aanvult met pleisters, gaasjes en verbandmaterialen. Daarnaast kunnen zes leden/vrijwilligers van onze club op kosten van de apotheek een reanimatie- & AED training volgen. Daar zijn we geweldig blij mee.”

Timmerman: “Apotheek Heerde sponsort al jaren de verbandtrommels van een groot aantal verenigingen en stichtingen in Heerde, Veessen en Vorchten. Een paar jaar geleden hebben we ons aanbod uitgebreid met reanimatie- & AED trainingen. Deze worden gegeven door EHBO-vereniging Heerde waar de apotheek hoofdsponsor van is. Door te stimuleren dat meer mensen kunnen reanimeren en weten hoe een AED werkt, maken we onze omgeving een stukje veiliger. Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand binnen die tijd gereanimeerd wordt, al dan niet met behulp van een AED, is de overlevingskans het grootst. Die kans vergroten, dat is ons doel!”

Martens: “Het is en blijft belangrijk dat je als vereniging dit soort zaken goed geregeld hebt. In geval van nood wil je immers niet misgrijpen. Het is fijn dat Apotheek Heerde ons daarbij helpt. Veiligheid staat bij Skeelerclub Heerde sowieso hoog in het vaandel. En dat moet ook gezien onze plannen. Zo wordt op 21, 22 en 23 juni op ons sportpark aan de Kommerseweg in Heerde de Europacup gehouden. Deze internationale skeelerwedstrijd maakt deel uit van de World Skate Europe-Cup. Inline skaters uit heel Europa en zelfs skaters uit Colombia en Mexico, gaan op onze prachtige 200 meter piste de strijd met elkaar aan. Door de hoge snelheden levert dit gegarandeerd veel kijkplezier op. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: kom dit zien! Bovendien is de toegang gratis.” Meer informatie over Skeelerclub Heerde en de Europacup is te vinden op www.skeelerhuus.nl.

Top