Verbandmiddelen en levensreddende trainingen voor De Verbinding

Met een ferme handdruk beklonken voorzitter Johan Vorderman van Multifunctioneel Centrum De Verbinding in Vorchten en apotheker Ruud Timmerman van Apotheek Heerde onlangs hun nieuwe afspraak. “De apotheek blijft ons voor de derde achtereenvolgende periode sponsoren en verbindt zich weer voor drie jaar aan ons centrum”, aldus een tevreden Vorderman.

Op de foto v.l.n.r. Ruud Timmerman en Johan Vorderman.

In die jaren wordt de verbandtrommel van De Verbinding jaarlijks tot een afgesproken bedrag gratis aangevuld met pleisters, gaasjes en verbandmiddelen. “En enkele vrijwilligers kunnen weer op kosten van de apotheek een reanimatie- & AED training volgen bij EHBO-vereniging Heerde. Een mooie en zinvolle aanvulling waar we graag gebruik van maken. De Verbinding heeft een eigen AED, en het is een goede zaak dat meer mensen leren hoe die te gebruiken. Zo draagt Apotheek Heerde bij aan de veiligheid van alle Vorchtenaren.”

Timmerman: “Dat is precies ons doel. Wij willen dat onze sponsoring ten goede komt aan zoveel mogelijk inwoners van Heerde, Veessen en Vorchten. Daarom zijn we twaalf jaar geleden begonnen om verenigingen te voorzien van kwalitatief goed gevulde verbandtrommels. Deze vullen we jaarlijks aan. Drie jaar geleden hebben we de reanimatie- & AED trainingen aan ons sponsorpakket toegevoegd. Vanuit het idee dat er zo meer mensen komen die kunnen reanimeren en weten hoe een AED werkt. Dat is belangrijk: bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand binnen die tijd gereanimeerd wordt, al dan niet met behulp van een AED, is de overlevingskans het grootst.”

Timmerman sponsort De Verbinding sinds 2017. “Ik heb in die jaren het centrum zien groeien naar wat het nu is. Een prachtige ontmoetingsplek met een breed scala aan activiteiten voor alle leeftijden. Gelegen naast een mooi groen park met onder meer een waterspeelplaats, zandbak, natuurlijke klimtoestellen, een pannakooi, een luisterbankje en een jeu de boules-baan.” Vorderman knikt trots. “Dit alles is mede tot stand gekomen door de saamhorige inzet van de inwoners van Vorchten. Het centrum draagt bij aan de sociale leefbaarheid van het dorp. Maar ook mensen van buiten Vorchten zijn van harte welkom en kunnen er gebruik van maken!” Meer informatie over Multifunctioneel Centrum De Verbinding is te vinden op www.mfcvorchten.nl.

Top