Apotheek sponsort Mölle van Bats

Jene van Leeuwen van Stichting Molenbezit Gemeente Heerde ontving vorige week een goed gevulde verbandkoffer uit handen van de Heerder apotheker Ruud Timmerman. De verbandtrommel, samengesteld volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis en NOC/NSF, krijgt een duidelijk zichtbare plaats in de Mölle van Bats in Veessen.

Uitreiking verbandkoffer Molen in Veessen
V.l.n.r. Apotheker Ruud Timmerman, molenaar Gerrit Kouwenhoven en Jene van Leeuwen

Van Leeuwen: “Daarnaast hebben we afgesproken dat de apotheek de inhoud van de verbandkoffer tot en met 2027 jaarlijks tot een afgesproken bedrag aanvult. En we kunnen op kosten van de apotheek twee vrijwilligers een AED- en reanimatietraining laten volgen bij EHBO-vereniging Heerde.” Van Leeuwen is blij met de sponsoring: “Het is en blijft belangrijk dat je als Stichting Molenbezit Heerde ook dit soort zaken goed geregeld hebt. In geval van nood wil je immers niet misgrijpen. Fijn dat Apotheek Heerde ons daarbij helpt!”

Ook Timmerman is tevreden: “Wij sponsoren al jaren de verbandtrommels van een groot aantal verenigingen en stichtingen in ons werkgebied. Een paar jaar geleden hebben we ons sponsoraanbod uitgebreid met reanimatie- & AED trainingen. Deze worden gegeven door EHBO-vereniging Heerde, een mooie club waar de apotheek ook hoofdsponsor van is. Met onze sponsoring proberen we Heerde, Veessen en Vorchten een stukje veiliger te maken. Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand binnen die tijd gereanimeerd wordt, al dan niet met behulp van een AED, is de overlevingskans het grootst. Daarom stimuleren we dat meer mensen leren hoe ze moeten reanimeren en hoe ze een AED bedienen.”

Top