Thuis aan de slag na een ongeval

“Het gebeurde in een flits. Ik liet de hond van mijn dochter uit, een lieve maar grote sterke hond. Als we bijna thuis zijn, ziet hij een andere hond. Hij geeft een ruk aan de riem waardoor ik op mijn arm en schouder val. Dat deed verschrikkelijk pijn dus direct naar de huisarts. Die stuurde me door naar het ziekenhuis. Mijn bovenarm bleek op twee plaatsen gebroken.”

Reinie Rutgers en fysiotherapeute Mariëlle Blom.

Zes weken na haar val is Reinie Rutgers alweer druk aan het revalideren. “De breuken zijn genezen maar mijn arm en schouder zijn nog stijf en pijnlijk. De spieren hebben weken niets gedaan.” Ze wordt begeleid door Mariëlle Blom, van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde. “Eenmaal in de week nemen we samen de oefeningen door die ik thuis doe. Zij geeft tips en let op of ik ze goed uitvoer. Wat ze allemaal niet bedenkt! Zoals het naar boven bewegen van de arm met behulp van een bezemsteel. Of de arm op en neer laten glijden op een gladde deur met een doek ertussen. Of met de hand naar boven en beneden krabbelen tegen een muur. Allemaal oefeningen die ik thuis kan doen. Alles staat op een briefje dat Mariëlle voor me gemaakt heeft. Ik oefen drie- tot viermaal per dag.” 

Fysiotherapeut Blom is onder meer gespecialiseerd in schouderklachten en lid van het Schoudernetwerk Groot Zwolle. “Dat is een netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met schouderklachten. In het netwerk zitten chirurgen van de afdeling Orthopedie van het Isala ziekenhuis en fysiotherapeuten uit de regio. Door samen te werken en kennis en ervaringen te delen, kunnen we schouderproblemen sneller en beter behandelen. Pijn aan de schouder komt relatief vaak voor. Mensen kunnen daar veel last van ondervinden en het kan de nodige bewegingsbeperkingen geven.” Reinie beaamt dat. “In het begin kon ik vrijwel niets. Zelfs niet koken. Mensen uit de buurt en familieleden kwamen eten brengen. Inmiddels kan ik weer zelf koken net als dweilen en ramenlappen. Fietsen en autorijden wil nog niet. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat dat met de hulp van Mariëlle ook weer goed komt.”

Wilt u weten wat de specialisten van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde voor u kunnen betekenen? Maak gebruik van het gratis videoconsult, elke maandag en donderdag van 10.00 tot 11.00 uur. Samen met een ervaren fysiotherapeut neemt u uw klachten door. U bespreekt welke aanpak voor u geschikt is en wat u zelf thuis kunt doen. Het centrum is op werkdagen telefonisch bereikbaar op telefoonnummer (0578) 696363 en via het emailadres info@fysioheerde.nl. Fysiotherapeutisch Centrum Heerde is normaal geopend voor individuele behandelingen en werkt volgens de richtlijnen van het RIVM en het keurmerk Fysiotherapie. Meer informatie is te vinden op www.fysioheerde.nl, op Facebook (@fysioheerde) en op Instagram (@fysio.heerde).

Top