Fysio houdt inloopspreekuur voor kinderen

Fysiotherapeutisch Centrum Heerde houdt speciaal voor kinderen op woensdag 22 september een gratis inloopspreekuur van 17.00 tot 18.00 uur. Het inloopspreekuur wordt geleid door kinderfysiotherapeute Kirsha Kamphuis. Kirsha heeft jarenlange ervaring met kinderen met grof of fijn motorische bewegingsproblemen of klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Kinderfysiotherapeute Kirsha Kamphuis

Kirsha: “Denk aan kinderen met een grof motorische achterstand. Zij bewegen vaak houterig, en vallen en struikelen regelmatig. Dat komt vooral tot uiting tijdens het sporten of de gymlessen op school. Ze hebben dan de grootste moeite om mee te komen, soms lukt dat helemaal niet. Of kinderen met problemen aan hun fijne motoriek. Zij schrijven schokkerig, hebben vaak een moeilijk leesbaar handschrift en moeite met kleuren of knutselen. Tijdens de schrijflessen op school zijn ze diepongelukkig omdat ze het tempo niet bij kunnen houden.”

Volgens Kirsha kan aan deze problemen vaak wat gedaan worden. “In het algemeen geldt dat hoe eerder een kind met motorische ontwikkelingsproblemen wordt geholpen, hoe minder zijn motorische ontwikkeling wordt verstoord. Het krijgen van advies wat ze hier zelf aan kunnen doen, of de ouders of verzorgers, is vaak al voldoende. En anders kan een kinderfysiotherapeut met het kind spelenderwijs oefeningen doen die de motorische ontwikkeling stimuleren.”

Hulp inroepen is niet altijd vanzelfsprekend. “In de praktijk zie ik dat ouders bij dit soort problemen vaak te lang afwachten. ‘Het komt wel goed’, denken ze. Terwijl het voor hun kind beter is om de hulp van een kinderfysiotherapeut in te roepen. Die kan echt verschil maken. Om het inwinnen van medisch advies gemakkelijker te maken, houdt onze praktijk daarom dit inloopspreekuur voor kinderen. Geheel vrijblijvend en gratis. Voor kind en ouders is het fijn om in dergelijke situaties snel en gemakkelijk ergens terecht te kunnen voor advies. Voor volwassenen doen we wekelijks een gratis inloopspreekuur, op maandag tussen 18.00 en 19.00 uur.”

Behalve kinderen in de basisschoolleeftijd behandelt Kirsha ook baby’s en peuters. Bijvoorbeeld met een voorkeurshouding of huilproblematiek of motorische problemen. “Maar ik behandel ook oudere kinderen met bijvoorbeeld pijn- of vermoeidheidsklachten. Eigenlijk iedereen van 0 tot 18 jaar. En het mooie is dat kinderfysiotherapie direct toegankelijk is. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Elk kind onder de 18 heeft recht op 18 fysiotherapiebehandelingen vanuit de basisverzekering.” 

Het inloopspreekuur op 22 september wordt gehouden in de behandelruimte van de kinderfysiotherapie. Deze bevindt zich op de begane grond bij de zijingang van Gezondheidscentrum Heerde. Wilt u niet wachten en direct een afspraak maken? Fysiotherapeutisch Centrum Heerde is op werkdagen te bereiken op telefoonnummer (0578) 69 63 63. Mailen kan natuurlijk altijd: info@fysioheerde.nl.

Top