Fysiotherapeut Michiel Treffers in actie voor kinderen met kanker

“Elke drie dagen krijgt een kind de diagnose kanker. 19% redt het niet. Dat is verschrikkelijk! Daar moet verandering in komen. Daarom doe ik mee aan KiKa Extreme en zamel ik geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. De overlevingskans van kinderen met kanker moet naar 100%!”

Michiel Treffers, (sport)fysiotherapeut en manueel therapeut bij Fysiotherapeutisch Centrum Heerde, combineert zijn passie voor de triatlonsport met een hoger doel: het steunen van KiKa bij haar streven naar een 100% genezingskans voor kinderen met kanker. Op 1 oktober neemt hij met het KiKa-team deel aan de Ironman 70.3 in Barcelona, een halve triatlon waarbij deelnemers 1900 meter zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer hardlopen. (Artikel gaat verder onder de foto)

Fysiotherapeut Michiel Treffers in actie voor kinderen met kanker

Michiel: “Als fysiotherapeuten komen we het teveel tegen, kanker. Het is een ziekte die ons allemaal raakt. Vrijwel iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die met deze vreselijke ziekte te maken heeft of heeft gehad. Zelf heb ik mijn vader aan kanker verloren. Dat was ingrijpend. Het lijkt me nog ingrijpender als kinderen kanker hebben. Ik heb een paar keer van dichtbij meegemaakt dat ouders hun kind verliezen. Dat is echt verschrikkelijk en hartverscheurend.” Na een korte stilte: “Toen ik hoorde van KiKa Extreme heb ik wel even getwijfeld. Het zijn toch flinke afstanden die je achterelkaar moet afleggen. Maar sporten is mijn hobby en nu kan ik dat combineren met het inzamelen van geld voor onderzoek naar kinderkanker. Zo kan ik wat doen.”

Dat doen is het volbrengen van een halve triatlon, komend weekend. “De KiKa Extreme Ironman 70.3 in Barcelona wordt mijn eerste als KiKa-triatleet. De start vindt plaats op het strand van Calella, een badplaats in de provincie Barcelona. Het zwemmen bestaat uit een enkele ronde van 1,9 km in de Middellandse Zee.” Lachend: “Dat is wel even iets anders dan het Heerderstrand. Het fietsparcours van 90 km loopt eerst langs de kust en dan landinwaarts over heuvelachtig terrein voordat je terugkeert naar Calella voor het hardlopen. Dat laatste onderdeel bestaat uit twee lussen van ruim 10 kilometer langs de kust.” Het wordt niet Michiels eerste halve triatlon. “Ik heb vorig jaar voor het eerst een halve gedaan, in Almere. Ik weet dus wat me te wachten staat, hoewel de omstandigheden in Spanje door het zwemmen in zee en het fietsen door heuvelachtig terrein anders zijn dan hier.” Hij heeft zich ondanks zijn drukke baan goed voorbereid: “Ik train gemiddeld zo’n twaalf uur per week. Dat doe ik vaak in de vroege ochtend, in de latere avonduurtjes en in de weekenden.”

Inmiddels heeft Treffers ruim drieduizend euro voor KiKa opgehaald maar hij wil graag meer. Wil jij ook doneren en een bijdrage leveren aan het streven naar een wereld waarin kinderen geen slachtoffer meer zijn van kanker? Ga dan naar de persoonlijke pagina van Michiel op KiKa Extreme en doneer!

Top